ad_group
  • neiye

Apa sing diarani balustrade (utawa spindle)?

Sanajan sampeyan ora ngerti persis apa sing diarani balstrade / spindle, sampeyan bisa uga nemoni luwih asring tinimbang sing sampeyan kira-kira. Lapisan akeh undhak-undhakan lan teras, balustrade / spindle minangka baris kolom cilik sing dipasang ing ril. Tembung kasebut asale saka postingan konstituen formulir kasebut, diarani balusters, jeneng sing digawe ing Italia abad kaping 17 amarga mirip karo barang sing gedhe karo kembang delima sing mekar (balaustra ing basa Italia). "Fungsi balustrade yaiku kelipatan, kanggo nyegah utawa nyuda kemungkinan ana wong sing tiba ing undhak-undhakan nganti tekan wilayah kanggo tujuan privasi.

What-is-a-balustrade2
What-is-a-balustrade

Conto balustrades sing paling wiwitan yaiku saka relief bas kuno, utawa mural patung, wiwit antarane abad kaping 13 lan 7 sadurunge Masehi gambar kraton Asiria, balustrade bisa dideleng ing sisih jendhela. Apike, katon ora ana ing jaman Yunani lan Romawi sing inovatif kanthi arsitektur (paling ora, ora ana reruntuhan kanggo mbuktekake orane), nanging katon maneh ing pungkasan abad kaping 15, nalika digunakake ing kraton Italia.

Conto penting kanggo elemen arsitektur sing sadurunge ngalem Kastil Vélez Blanco, struktur Spanyol abad kaping 16 sing dirancang kanthi gaya Renaisans Italia. Balustrade marmer sing rumit njajar mlaku ing lantai 2 sing ndeleng plataran. Ornamen ing sacedhake teras kasebut dibongkar ing taun 1904 lan pungkasane didol menyang bankir George Blumenthal, sing dipasang ing omah kutha Manhattan. Teras kasebut wis dibangun maneh ing Museum Seni Metropolitan New York.
Balustrades / Spindles terus digunakake nganti saiki kanthi macem-macem bentuk lan bahan, wiwit saka tiang kayu sing ringkes nganti spindel besi tempa sing rumit, kanggo keperluan dekoratif lan praktis.


Wektu kiriman: Jun-28-2021