ad_group
  • neiye

Kepiye lan Apa sing Bisa Kita Lindakake Yen Mudhun Saka Tangga Serius?

Sejatine tiba kalebu salah sawijining sebab umum ciloko saben dina ing AS lan penyebab umum saka cedera otak traumatik. Miturut panelitian riset 2016, ing endi wae 7 ~ 26% tiba ing undhak-undhakan.
Nalika sawetara undhak-undhakan nyebabake cilaka ing sirah utawa patah tulang pinggul sing mbutuhake kunjungan darurat, kadang angel dingerteni manawa tiba ing tangga cukup serius kanggo mbutuhake perawatan medis.

How and What We Can Do When If a Fall Down the Stairs Is Serious2

Kepiye lan apa sing bisa ditindakake yen ana kahanan darurat sawise tiba, ana pratandha nyata yen lelungan menyang departemen darurat perlu. Ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu digatekake:

  • Yen ana wong sing ora sadhar, telpon langsung menyang 911. Sanajan wong kasebut teka lan kayane apik, ajak wong kasebut menyang departemen darurat kanggo evaluasi geger otak lan evaluasi medis lengkap.
  • Segera goleki pitulung medis, yen ana wong sing lara sirah, mual lan mutah, utawa bingung.
  • Sawetara ciloko bisa nyebabake perdarahan parah sing ora bakal mandheg sawise paling ora 15 menit tekanan utawa bisa uga ana patah tulang sing jelas. Kondisi kasebut dianggep darurat.
  • Yen tiba nyebabake rasa ora kuwat ing salah sawijining sikil, utawa ana wong sing angel mlaku utawa ngomong, wong kasebut kudu langsung dievaluasi dening dokter.

Kepiye lan apa sing bisa ditindakake yen sampeyan tiba lan sampeyan dhewe ing omah, ana sawetara perkara sing bisa sampeyan lakoni:

  • Yen sampeyan sadar, nanging dhewekan lan ora bisa nggayuh utawa nggunakake telpon, nelpon banter njaluk tulung.
  • Yen bisa, tampal undhak-undhakan utawa jubin nganggo sepatu utawa supaya swara rame sampeyan bisa.
  • Sampeyan uga kudu nyoba menyang papan sing aman lan nyaman kanggo nunggu pitulung. Iki bisa uga tegese mudhun saka tangga yen ora ana ing papan sing rata.
  • Yen sampeyan rumangsa yen obah bakal nyebabake cilaka, mula aja nganti ngenteni pitulung.

Wektu kiriman: Jun-28-2021